3D ontwerp

Direct een helder beeld

Wij werken graag met 3D visualisaties van een nieuw interieur. Op basis van het programma van eisen wordt vaak eerst een vlekkenplan gecreëerd. Je geeft feitelijk weer welke mensen of afdelingen bij elkaar in de buurt dienen te zijn. Iedere groep of cluster teken je als een vlek in de plattegrond in.

Bij complexere organisaties kan een relatiematrix aanvullend een nog completer beeld geven. Een relatiematrix is een overzicht van de afhankelijkheden tussen afdelingen en personen binnen de organisatie. Door hier bepaalde waardes aan toe te kennen, kan men min of meer een objectief beeld schetsen van de onderlinge relaties.

Een goede indeling begint met een vlekkenplan

2D ontwerp als plattegrond

Een goed vlekkenplan is één van de bepalende factoren die ten grondslag liggen aan een 2D ontwerp. In een 2D ontwerp tonen wij de plattegrond van het nieuwe interieur - hierbij gaat het met name om het inzicht geven in de indeling van ruimtes. Dit gaat om de plaatsbepaling van wanden (hiermee worden ruimtes gecreëerd), deuren, meubilair etc.

In een 2D ontwerp kan al gebruik van kleur worden gemaakt. Bijvoorbeeld de kleur van de vloeren, de bladkleur van bureaus, vergadertafels etc. En de kleur van de stoffen die voor het zitmeubilair worden voorgesteld.

2D plattegrond ontwerp

3D brengt uw visie tot leven

Een 2D ontwerp kan worden getransformeerd tot een 3D weergave van het interieur. Er komt een extra dimensie in het ontwerp bij!

In een 3D ontwerp van een interieur worden meer zaken van belang: kleuren van muren en deuren, vormgeving van meubilair, hoogte van kasten etc. Een 3D ontwerp geeft al een goed beeld van het interieur na oplevering van het project.

3D plattegrond ontwerp

Realistische 3D renderingen

Er is echter nog een visualisatievorm die zorgt voor een 3D weergave die nauwelijks van echt te onderscheiden is: 3D rendering. Een 3D rendering geeft het interieur in fotokwaliteit weer: alsof het een foto van een reeds bestaand interieur betreft!

NU Inrichten werkt met een groeiend aantal architecten samen dat inspirerende interieurs ontwerpt en deze interieurs via 2D en 3D visualisaties presenteert. Wij denken graag met u mee en prikkelen u gegarandeerd met de interieurconcepten die wij u voorschotelen.

Neem vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek!

Realistische 3D renderingen

Contact opnemen

Wilt u persoonlijk advies, een keertje langskomen in onze studio of heeft u interesse in een vrijblijvende offerte?

Neem dan gerust even contact met ons op!

Dat kan via +31 (0)85 4011 295 of via ons contactformulier hiernaast.